Τέλος για ΑΝΕΛ – Μεγάλη πτώση ΣΥΡΙΖΑ

             
Εάν τελικά προχωρήσει με επιτυχία η Αντιμνημονιακή Σοσιαλδημοκρατική Συμμαχία Α.ΣΟ.Σ - 1 (η όποιο άλλο όνομα) που ετοιμάζεται θα προκαλέσει :
  • το τέλος των ΑΝΕΛ
  • μεγάλη πτώση ΣΥΡΙΖΑ
 Το πιo έξυπνο που θα μπορούσαν να κάνουν οι ΑΝΕΛέητοι είναι να χωριστούν σε δύο κόμματα, διατηρώντας και τα δύο την ονομασία ΑΝΕΛ, με ιδεολογικό προσδιορισμό το καθένα. Στη συνέχεια να συμμετάσχουν στις δύο αντιμνημονιακές συμμαχίες, δηλαδή την ΕΝΩΣΗ για την Πατρίδα και το Λαό και την Αντιμνημονιακή Σοσιαλδημοκρατική Συμμαχία Α.ΣΟ.Σ 1. Έτσι θα σταματήσουν να υπάρχουν σαν αυτόνομο κόμμα αλλά θα συνεχίσουν να υφίστανται ως μέλη δύο συμμαχιών.

Εάν δεν το κάνουν αυτό, θα συμπιεστούν τόσο πολύ ανάμεσα στις δύο αντιμνημονιακές παρατάξεις που η είσοδος τους στη Βουλή θα είναι εξαιρετικά δύσκολη. Εκτός Βουλής, χωρίς οικονομική ενίσχυση, δεν θα αντέξουν για πολύ καιρό. Τα γραφεία της Συγγρού θα ξαναγίνουν εταιρικά από κομματικά και ο κ. Πάνος Καμένος θα ασχοληθεί αποκλειστικά με τις επιχειρήσεις.

Η Αντιμνημονιακή Σοσιαλδημοκρατική Συμμαχία θα προκαλέσει μεγάλη πτώση και στα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ. Πολλοί κεντροαριστεροί αντιμνημονιακοί πήγαν εκεί μη έχοντας άλλη επιλογή. Όταν υπάρχει επιλογή πιο κοντά στα πιστεύω τους θα την
προτιμήσουν. Αργά η γρήγορα θα τεθεί θέμα ηγεσίας στο ΣΥΡΙΖΑ, με επικρατέστερο αντικαταστάτη του κ. Τσίπρα, το κ. Λαφαζάνη. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι πρώτο κόμμα και πιθανότατα ούτε δεύτερο. Θα είναι όμως μια σοβαρή υπολογίσιμη δύναμη στο χώρο της αριστεράς και ενδεχομένως να συμμετάσχει σε κάποιες κυβερνήσεις συνεργασίας. 


Ηλίας Β