Τρελό παιχνίδι διεθνών κέντρων

            
Οι Καραμανλικοί στηρίζουν πρώτα Μεϊμαράκη και μετά Τζιτζικώστα. Οι Σαμαρικοί στηρίζουν όλους τους άλλους εκτός από τον Μεϊμαράκη, με πρώτο το Τζιτζικώστα. Οι Μητσοτακικοί στηρίζουν Μητσοτάκη αλλά οι Ντορικοί Μεϊμαράκη. Ίσως να μην φτάσουν όλοι στο τέρμα και να στηρίξουν έναν άλλο υποψήφιο πριν το τέλος. Κάτι ανάλογο μπορεί να συμβεί και στο δεύτερο γύρο των εκλογών.
            Για να καταλάβετε τι γίνεται στα παρασκήνια της ελληνικής σκηνής βάλτε στη θέση Καραμανλικών, Σαμαρικών, Μητσοτακικών την Αμερική, την Αγγλία, την Γερμανία, την Γαλλία, τη Ρωσία, το Ισραήλ κλπ και στη θέση της ΝΔ όλα τα κόμματα. Όλοι σχεδόν οι πρωταγωνιστές της ελληνικής πολιτικής έχουν σημείο αναφοράς άμεσα η έμμεσα μια η περισσότερες ξένες χώρες. Οι ξένες δυνάμεις έχουν δικούς τους ανθρώπους σε όλα τα κόμματα. Όταν είναι δικός τους ο αρχηγός ενός κόμματος, τότε ελέγχουν καλύτερα και όλο το κόμμα. Μερικά μικρά κόμματα είναι πιο ομοιογενή δηλαδή έχουν κυρίως πολιτικούς που άμεσα η έμμεσα αναφέρονται σε μία η το πολύ δύο χώρες. Τα μεγάλα κόμματα έχουν πολιτικούς από όλες τις πλευρές.
            Όλες οι ξένες πρεσβείες (και η ΕΥΠ) γνωρίζουν πολύ καλά ποιος είναι με ποιόν. Βέβαια η διαφορά ανάμεσα στη διατήρηση πολύ καλών σχέσεων με μια χώρα και στην λήψη εντολών είναι λεπτή, δύσκολα ανιχνεύεται και ακόμη πιο δύσκολα αποδεικνύεται. Εάν οι ξένες δυνάμεις δουν ότι κάποιος αξίζει, προσπαθούν να το πάρουν με το μέρος τους και έχουμε αλλαγές στρατοπέδου. Συμβαίνει συχνά ένας πολιτικός να αναφέρεται σε περισσότερες από μία ξένες δυνάμεις. Έχουμε και τους διπλούς πράκτορες που θεωρείται ότι είναι με μια ξένη δύναμη αλλά στη πραγματικότητα είναι με μια άλλη. Ενίοτε, μια χώρα στηρίζει τον άνθρωπο μιας άλλης χώρας. Συνήθως οι Αμερικάνοι είναι πιο κοντά στους Άγγλους και οι Γερμανοί στους Γάλλους αλλά δεν είναι απαραίτητο και οι συσχετισμοί συνεχώς μεταβάλλονται.
            Έτσι στο παρασκήνιο γίνεται συνεχώς ένα τρελό παιχνίδι που μοιάζει κάπως με παιχνίδι κατασκόπων. Όσοι είναι πολύ μέσα στα πολιτικά πράγματα γνωρίζουν πάνω-κάτω τι συμβαίνει αλλά ελάχιστοι είναι αυτοί που γνωρίζουν ακριβώς. Για να γίνουν τα πράγματα ακόμη πιο σύνθετα, πέρα από τις προαναφερόμενες ξένες δυνάμεις, επιρροή προσπαθούν να ασκήσουν εγχώρια και ξένα οικονομικά συμφέροντα, φανερές και κρυφές διεθνείς οργανώσεις και άλλες χώρες όπως η Ιταλία, η Τουρκία, η Αλβανία, η ΠΓΔΜ. Γίνεται ένας κακός χαμός.
            Για να καταλήξω από εκεί που άρχισα. Τέσσερις είναι οι υποψήφιοι στη ΝΔ. Πίσω από τον καθένα είναι κάποιες ξένες δυνάμεις και οικονομικά συμφέροντα. Ποιοι ακριβώς δεν ξέρω. Για το Τζιτζικώστα βγήκε ανοιχτά ότι τον στηρίζει ο Ιβάν Σαβίδης που υποτίθεται ότι έχει καλές σχέσεις με την Ρωσία. Ο  Τζιτζικώστας έχει και πολύ καλές σχέσεις με τον αμερικανικό παράγοντα. Από αυτούς που τον υποστηρίζουν, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και ο Μηταράκης συνδέονται με κύκλους του City of London. Ο Κεδίκογλου είναι λίγο απροσδιόριστος, βρίσκεται κάπου ανάμεσα σε Ρωσία, Αμερική και Γαλλία, μπορεί και με τις τρεις. 
            Ο Μητσοτάκης έχει καλές σχέσεις με την Αμερική αλλά και με τη Γερμανία. Ο  Άδωνις είχε αναπτύξει καλές σχέσεις με τον αγγλικό παράγοντα τότε που ήταν στο ΛΑΟΣ που θεωρείτο φιλοαγγλικό κόμμα. Με την ακραία φιλομνημονιακή στάση του κέρδισε και τον γαλλογερμανικό παράγοντα. Ίσως είναι από αυτούς που άλλαξαν στρατόπεδο η παίζει και στα δύο. Ο Μεϊμαράκης είναι μάλλον με τον γαλλογερμανικό παράγοντα.
            Το City of London είναι από τους πολύ μεγάλους παρασκηνιακούς παράγοντες στην Ελλάδα. Παλιά έπαιζε το ΛΑΟΣ, μετά το γύρισε στο Καμένο αλλά και λίγο ΧΑ. Ταυτόχρονα έχει Μηταράκη και Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου μέσα στη ΝΔ. Παράλληλα ετοιμάζει κόμμα με Φράγκο, Μαρκεζίνη, Παύλο Γλύξμπουργκ η Γιάννα Αγγελοπούλου. Έχει γραφτεί ότι η Ρωσία στηρίζει ακροδεξιά κόμματα μέσα στην Ευρώπη. Πιθανολογείται ότι στήριξε ΧΑ και ίσως λίγο ΑΝΕΛ. Βλέπουμε να αναπτύσσεται μια συνεργασία ανάμεσα σε κέντρα Αγγλίας, Αμερικής και Ρωσίας. Μήπως τελικά είναι ακόμη πιο πολύπλοκα και σύνθετα τα πράγματα και αντί για εθνικά συμφέροντα υπάρχουν διεθνή κέντρα εξουσίας; 
          Τώρα γίνεται κάπως κατανοητό γιατί έχουν χωριστεί οικογένειες και στρατόπεδα μέσα στη ΝΔ. Οι Καραμανλικοί που στηρίζουν Μεϊμαράκη είναι με το γαλλογερμανικό παράγοντα ενώ όσοι στηρίζουν Τζιτζικώστα είναι με άλλους παράγοντες. Η Ντόρα είναι πρώτα με τους Γερμανούς και μετά με τους Αμερικάνους και για αυτό στηρίζει Μεϊμαράκη. Ο Κυριάκος είναι πρώτα με τους Αμερικάνους και μετά με τους Γερμανούς. 


Τελικό συμπέρασμα πονταρίσματος
Γερμανία-Γαλλία: 1) Μεϊμαράκης 2) Γεωργιάδης  3) Μητσοτάκης
Αμερική: 1) Μητσοτάκης 2) Τζιτζικώστας
Αγγλία: 1) Γεωργιάδης 2) Τζιτζικώστας 
Ρωσία: 1) Τζιτζικώστας

Σημείωση: Όλα όσα αναφέρω αποτελούν προσωπικές μου εκτιμήσεις και δεν στηρίζονται σε αποδείξεις. 

Φαίδων Η