Τοξικοί πολιτικοί και δημοσιογράφοι

Όλη η συζήτηση έξι χρόνια περιστρέφεται γύρω από το χρέος. Είναι και αυτό ένα σημαντικό θέμα αλλά δεν είναι το σημαντικότερο. Το πιο σπουδαίο είναι η γεωστρατηγική τοποθέτηση της χώρας. Πολύ σημαντικό επίσης είναι το θέμα του ευρώ. Να το πάρουμε ανάποδα. Εάν το χρέος και το έλλειμμα μειώνονταν σημαντικά, η ελληνική οικονομία πάλι θα είχε σοβαρές δυσκολίες.
            Πέρα από τα άλλα προβλήματα που έχει η ΕΕ, το κοινό νόμισμα είναι από μόνο του μεγάλο πρόβλημα. Δεν μπορούν 19 οικονομικά ανομοιογενείς χώρες να έχουν κοινό νόμισμα. Οι οικονομίες των κρατών που δημιουργούν νομισματική ένωση χρειάζεται να έχουν κοινά στοχεία για να πετύχει. Αλλιώς αποτυγχάνει όπως συνέβη και με την Ευρωζώνη.

            Την αποτυχία να την συγκεκριμενοποιήσουμε λίγο. Δεν είναι γενική αποτυχία. Από το κοινό νόμισμα ωφελούνται οι χώρες που πριν την νομισματική ένωση είχαν ισχυρό νόμισμα όπως η Γερμανία. Ταυτόχρονα ζημιώνονται οι χώρες που πριν τη νομισματική ένωση είχαν αδύναμο νόμισμα. Το ευρώ έχει καταστρέψει τις οικονομίες του Νότου.
            Οι λύσεις είναι οι εξής. Η πρώτη είναι διαρκείς μεταβιβαστικές πληρωμές από τις ισχυρές χώρες τις Ευρωζώνης προς τις αδύναμες. Αυτό έχει σοβαρά πολιτικά προβλήματα και δύσκολα μπορεί να γίνει. Η ζημιά που κάνει το ευρώ στις αδύναμες οικονομίες δεν είναι εμφανής με απλή παρατήρηση του απλού πολίτη. Οι μεταβιβαστικές πληρωμές είναι εμφανέστατες. Πως μπορεί να δικαιολογηθεί κάτι που το αντιλαμβάνεται και ο πιο αδαής πολίτης σαν αντιστάθμισμα σε κάτι που μόνο ειδικοί μπορούν να το αντιληφθούν;
Η άλλη περίπτωση είναι η δημιουργία Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Η Ευρωζώνη θα γίνει ενιαίο κράτος και έτσι το ενιαίο νόμισμα δεν θα δημιουργεί πρόβλημα. Τρίτη εναλλακτική είναι η δημιουργία νομισματικών ενώσεων μεταξύ ομοιογενών οικονομικά χωρών. Ένα παράδειγμα είναι το πολυσυζητημένο Ευρώ του Νότου. Οι εναλλακτικές ενώσεις, με χώρες εντός και εκτός ΕΕ, είναι πάρα πολλές. Τέλος είναι η λύση του εθνικού νομίσματος όπου και εκεί οι επιλογές είναι πάρα πολλές.
Όσα ανέφερα μέχρι στιγμής αποτελεί απαραίτητη εισαγωγή, αναγκαστικά μεγάλη, για το κύριο θέμα του άρθρου. Έκανα μια περίληψη άλλων άρθρων του ιστολογίου αλλά και πληροφοριών που βρίσκονται στην ιστοσελίδα της κίνησης Νέα Αρχή. Έχουν ήδη εξηγηθεί αναλυτικά και διεξοδικά. 
Αυτά που εξηγούμε δεν τα ξέρουμε μόνο εμείς.  Εμείς, στην Νέα Αρχή, έχουμε σκοπό να ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ σε όλα τα θέματα Χρειάζονται κάποιες γνώσεις οικονομικών αλλά δεν είναι απαραίτητο να έχει κανείς μεταπτυχιακό τίτλο για να τα καταλάβει. Θα έπρεπε να τα ξέρουν όλοι οι Έλληνες πολιτικοί. Εάν δεν έχουν τις γνώσεις ας ζητήσουν από κάποιον να τους τα εξηγήσει. Πιστεύω ότι τα αντιλαμβάνονται πολλοί Έλληνες και Ευρωπαίοι πολιτικοί. Επίσης τα αντιλαμβάνονται δημοσιογράφοι που δεν είναι τελείως άσχετοι.
Αφού αρκετοί τα αντιλαμβάνονται γιατί δεν τα λέει κανείς; Τι πρόβλημα έχουν να πουν οι Έλληνες πολιτικοί και δημοσιογράφοι την αλήθεια; 
Εάν πουν την αλήθεια, τότε είναι πιθανό το ενιαίο νόμισμα να καταρρεύσει
Η αποδοχή για το ευρώ είναι 60-80%. Εάν έλεγαν την αλήθεια μπορεί τα νούμερα να αντιστρέφονταν. Δεν είναι μόνο εσωτερικό το ζήτημα. Εάν ένας προβεβλημένος Έλληνας πολιτικός βγει και πει την αλήθεια, αμέσως θα κυκλοφορήσει σε όλη την ΕΕ και σε όλο το κόσμο. Έτσι θα επηρέαζαν τη κοινή γνώμη και σε άλλες χώρες της ΕΕ που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Δεν φτάνει που δεν λένε την αλήθεια. Έχουν επιδοθεί σε μια ξεδιάντροπη προπαγάνδα υπέρ του ευρώ. Έχουν αντιστρέψει τους όρους και αντί να πουν ότι το ευρώ είναι το πρόβλημα, λένε ότι η έξοδος από το ευρώ είναι το πρόβλημα. Κάνουν το μαύρο άσπρο και βαφτίζουν το κρέας ψάρι. Σημασία δεν έχει η πραγματικότητα αλλά τι κάνουν τους αφελείς πολίτες και τηλεθεατές να πιστεύουν. Οι άνθρωποι είναι βαθιά σκοταδιστές.
Την αλήθεια λένε διάσημοι Αμερικάνοι οικονομολόγοι, μερικοί μάλιστα έχουν κερδίσει το Νόμπελ. Γιατί δεν λέγονται στην Ευρώπη και ειδικά στις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από αυτά τα ζητήματα όπως η Ελλάδα; Οι λόγοι είναι πολλοί. Στην Αμερική υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία του λόγου και περισσότερη ειλικρίνεια. Ο οικονομολόγος κάτοχος Νόμπελ ενδιαφέρεται να υποστηρίξει την επιστημονική αξιοπιστία του. Δεν είναι συνεννοημένοι όλοι οι Νομπελίστες να βλάψουν την Ευρωζώνη όπως θέλουν να το παρουσιάσουν εδώ στην Ελλάδα. Απλά λένε με κάθε ειλικρίνεια την επιστημονική τους άποψη και τους είναι παντελώς αδιάφορο τι επίπτωση θα έχει στην Ευρωζώνη.
Ο Έλληνας καθηγητής οικονομικών που διορίστηκε από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχει υποχρέωση να στηρίξει το σύστημα που τον βοήθησε. Το ίδιο ισχύει και για πολλούς δημοσιογράφους – παπαγάλους. Στηρίζουν με κάθε τρόπο το σύστημα που τους προώθησε. Τρία είναι τα κόμματα που έχουν επιδοθεί στην ασύστολη προπαγάνδα. Τον ηγετικό ρόλο έχει η ΝΔ και «σιγοντάρεται» από δύο μικρά κόμματα, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Κοροϊδεύουν και εξαπατούν τον ελληνικό λαό. Του παρουσιάζουν μια ψεύτικη πραγματικότητα.
Η συζήτηση της παραμονής η εξόδου από το ευρώ είναι μια πολύ μεγάλη συζήτηση και ειλικρινά εγώ δεν έχω βρει ακόμη την απάντηση. Για να καταλήξουμε στη μία η στην άλλη επιλογή θα πρέπει να αρχίσουμε από το να παραδεχόμαστε σιγά σιγά την αλήθεια. Στη ΝΔ δεν έχουν συνηθίσει αυτή τη πρακτική. Πολιτεύονται με την εξαπάτηση και τη χειραγώγηση. Είναι πολιτικοί μεγαλοαπατεώνες! Υποβοηθούνται σε αυτό από τα γνωστά παπαγαλάκια του συστήματος: Πρετεντέρης, Ανασταστιάδης, Χατζηνικολάου, Παπαχελάς, Πορτοσάλτε, Παπαδημητρίου, Κοσιώνη, Στεφανίδου κλπ.
Το θέμα του ευρώ δεν είναι το μόνο θέμα που εξαπατούν αλλά είναι και πολλά άλλα. Κάνουν το ψέμα αλήθεια και την αλήθεια ψέμα. Όλοι αυτοί έχουν ταχθεί φανατικά στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι όλοι τοξικοί και άκρως επιβλαβείς για την ορθή ενημέρωση που οφείλει να έχει κάθε υπεύθυνος πολίτης. Έχω βρει ένα χρυσό κανόνα που προτείνω και σε άλλους να τον ακολουθήσουν. Αναγκαστικά θα ενημερωθώ για το τι λένε η γράφουν όλοι αυτοί. Η άλλη άποψη έχει εξαφανιστεί, ακριβώς όπως στις δικτατορίες. Αφού καταλάβω τι προωθεί το τοξικό σύστημα παραπληροφόρησης, διαμορφώνω τη αντίθετη άποψη από αυτή που υποστηρίζουν.
Ο Μητσοτάκης, ο Γεωργιάδης, η ηγετική τους ομάδα και τα παπαγαλάκια του συστήματος ετοιμάζονται πάλι να μας εξαπατήσουν! Θα τους το επιτρέψουμε;

Σημείωση: Θέλω να ευχαριστήσω: 
1) τον αρχαιολόγο Άδωνι Γεωργιάδη
2) τους δημοσιογράφους- παπαγάλους (αποφοίτους Νομικής και παρεμφερών σχολών)
3) όλους τους δικηγόρους, γιατρούς και μηχανικούς πολιτικούς 
που με βοήθησαν να καταλάβω μέσα σε λίγους μήνες ότι δεν κατάλαβα έξι χρόνια στα θρανία οικονομικών σχολών και είκοσι χρόνια στο επάγγελμα του οικονομολόγου (είναι ειρωνικό για όσους τυχόν αναρωτιούνται). 

Ηλίας