Ο κατήφορος ενός πατριώτη και χριστιανού

Παναγιώτης Μπαλτάκος
Παρακολουθούσα χτες μια εκπομπή στη τηλεόραση. Ένας από τους καλεσμένους ήταν ο Τάκης Μπαλτάκος, δεξί χέρι του Σαμαρά και Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης του. Δεν ήξερα τι να νοιώσω με αυτά που έλεγε. Τα συναισθήματα μου ήταν ανάμεικτα: αηδία, οργή, θλίψη, οίκτος. Βασικά «έγλυφε» τον Μητσοτάκη δημόσια. Κάπου πέταξε και μια ψευτοαπειλή για «ξεκάρφωμα» σχετικά με τη δημιουργία δεξιού κόμματος. Το 90% όμως της ομιλίας του ήταν «γλύψιμο» στο Μητσοτάκη.

Πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει ένας άνθρωπος! Πιστεύω ότι ο Μπαλτάκος είναι ειλικρινής στη πολιτική του τοποθέτηση. Πιστεύω ότι είναι πατριώτης και έχει χριστιανικές αρχές. Εγώ προσωπικά δεν συμφωνώ με αρκετές ακραίες τοποθετήσεις του. Όμως τον θεωρώ άνθρωπο αρχών, ειλικρινή και έντιμο.
Νομίζω ότι η περίοδος κυβέρνησης Σαμαρά είχε δημιουγήσει έντονες εσωτερικές συγκρούσεις στο Μπαλτάκο. Ο κατήφορος του ξεκίνησε τότε. Αντί να πράξει αυτό που του επέβαλλε η συνείδηση του, ψευτοβολεύτηκε και «έκανε τη πάπια». Ειλικρινά απορώ πως τόσο ο Μπαλτάκος όσο και ο Κρανιδιώτης μπορούν να βλέπουν τον ευατό τους στο καθρέφτη χωρίς να τον φτύνουν. Ειδικά ο Μπαλτάκος μου δίνει την εντύπωση πιο ηθικού και λιγότερο ευέλικτου ανθρώπου.
Ο κατήφορος του συνεχίζεται ασταμάτητα. Συμμάχησε με τον Διάβολο για να «σώσει το πολιτικό τομάρι του». Ο Μητσοτάκης από πολλούς θεωρείται προδότης. Να μην υιοθετήσω αυτόν τον χαρακτηρισμό. Σε καμμία περίπτωση όμως δεν μπορεί να θεωρηθεί πατριώτης. Δεν είναι μόνο αυτό. Η φιλελεύθερη νοοτροπία όπως εκφράζεται από Μητσοτάκη, Βαρβιτσιώτη, Δένδια, Χατζηδάκη κλπ γκρεμίζει όλες τις αξίες: πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια, εντιμότητα, αλληλεγγύη κλπ. Οι μόνες αξίες που αναγνωρίζει είναι η ιδιοτέλεια, η λατρεία του χρήματος και η ασυδωσία. Ο ομοϊδεάτης και δεξί χέρι του Μητσοτάκη, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, το εξέφρασε καθαρά. Τουλάχιστον είναι ειλικρινής. Η σημαία είναι ένα πανί!
Τάκη τι λες για όλα αυτά; Είναι τελικά η σημαία έαν κομμάτι πανί; Με ποιους πήγες και έμπλεξες; Με τον ίδιο το Διάβολο! Ο πνευματικός σου τι λέει που προσκύνησες τον Σατανά; Εξήγησε τι σχέση έχεις εσύ με όλους αυτούς. Υπάρχει κοινό σημείο αναφοράς εκτός από το πολιτικό συμφέρον; Που θα σταματήσει επιτέλους ο κατήφορος σου;

Σάββας