Τα πιο πιστά σκυλιά τους

Οι ξένοι κάνουν το εξής κόλπο που τα πρόβατα οι Έλληνες δεν τον έχουν αντιληφθεί ακόμη. Ξέρουν ότι είναι σκληρά τα μέτρα και ξέρουν ότι όποιος τα εφαρμόσει θα έχει μεγάλη φθορά. Φέρνουν ένα πρωθυπουργό και έχουν ήδη ετοιμάσει τον επόμενο. Είναι λογικό οι πολίτες να του δώσουν ένα ικανοποιητικό χρονικό περιθώριο. Εκτός αυτού, βγάζουν όλα τα παπαγαλάκια στη τηλεόραση και τα ΜΜΕ να το υποστηρίξουν (το περιθώριο).
Ξέρουν ότι ο εκάστοτε πρωθυπουργός δεν θα αντέξει τη τετραετία. Τον αφήνουν όσο αντέξει. Όταν τα πράγματα αρχίζουν να ζορίσουν, φέρνουν τον επόμενο. Του δίνουμε οι πολίτες πάλι ένα περιθώριο, με την καθοδήγηση των μιντιακών παπαγάλων. Έτσι μας ροκανίζουν το χρόνο, μέχρι να μας εξοντώσουν τελείως και να μας τα πάρουν όλα.

 Μέχρι στιγμής, με εξαίρεση την υπηρεσιακή κυβέρνηση Παπαδήμου, οι κυβερνήσεις αντέξανε περίπου δύο χρόνια. Πρώτα μας έφεραν το ΓΑΠ που μας κατσικώθηκε για δύο χρόνια. Μετά το Παπαδήμο ήρθε ο Σαμαράς. Ο Τσίπρας ήταν αναγκαστική επιλογή όταν είδαν ότι δεν τράβαγε ο Σαμαράς.
Τώρα μας ετοιμάζουν τα πιο πιστά σκυλιά τους. Οι πιο μνημονιακοί υπουργοί ήταν ο Μητσοτάκης και ο Γεωργιάδης. Ο Γεωργιάδης το πήγε σε ένα ανώτερο επίπεδο. Επικροτώ και επαυξάνω! Πούλησε τη ψυχή του στο Διάβολο για τη καρέκλα. Πρόδωσε τον ευεργέτη του (Καρατζαφέρη), τη πατρίδα, τους συμπατριώτες του για να καθήσει στην καρέκλα του υπουργού. Για την προδοσία του ανταμείφθηκε με τη καρέκλα του αντιπροέδρου. Ο Χατζηδάκης έχει μείνει χρόνια στις Βρυξέλλες και θα κάνει ότι του πει η ΕΕ.
Αυτό βέβαια που δεν έχουν καταλάβει οι ξένοι είναι ότι δεν αρκεί να μας φέρουν τα πιο πιστά σκυλιά τους. Ο Σαμαράς άρχισε να αντιδρά στις διαταγές τους εν μέρει απο πρόβλημα συνείδησης. Κυρίως όμως καταλάβαινε ότι δεν τον έπαιρνε άλλο. Το ίδιο και ο Παπανδρέου που ήθελε να πάει σε δημοψήφισμα. Όσα πιστά σκυλία και να είναι ο Μητσοτάκης και ο Γεωργιάδης, θα πέσουν μέσα σε λίγες εβδομάδες. Ήδη μαθαίνω ότι γίνονται προετοιμασίες και μεθοδεύσεις ώστε να μην μείνουν στην εξουσία μεγάλο διάστημα. Στο πιο πιστό σκυλί, άμα του ρίξεις υπνωτικό, φόλα η το πυροβολήσεις, το εξοντώνεις. Τα πρόβατα άρχισαν σιγά σιγά να ξυπνάνε. 

Βασίλης