Εμείς και αυτοί

Πολλοί από εμάς που δραστηριοποιούμαστε στη Νέα Αρχή, προερχόμαστε από τη ΝΔ. Μάλιστα δεν είμαστε απλοί ψηφοφόροι αλλά είχαμε ενεργή συμμετοχή. Έχουμε ενώσει δυνάμεις και με άλλους πολίτες: ανέργους, οικιστές, υπερχρεωμένους και υπερφορολογημένους, μετριοπαθείς πατριώτες, επαναπατρισθέντες και μη ομογενείς κλπ.
Η κρίση είχε και θετικές συνέπειες. Μας ανάγκασε να φύγουμε από το παρακμιακό κόμμα. Εάν δεν συνέβαινε η κρίση, πιθανώς να είμαστε ακόμη μέσα στο ρημάδι το κόμμα. Τόσα χρόνια βλέπαμε παντελώς ανάξιους και ανίκανους αλεξιπτωτιστές να πέφτουν από πάνω μας. Όλοι αυτοί δεν άξιζαν τίποτα μπροστά μας. Ήταν ο γιος η η κόρη του τάδε, ο/η ανιψιός/α του τάδε, ο κολλητός του τάδε, η γκόμενα του τάδε. Εμείς δεν είχαμε την εύνοια η την καταγωγή και μέναμε πάντα χαμηλά, παρόλο που η αξία μας ήταν πολύ μεγαλύτερη. Όλοι εμείς που πιστεύουμε ότι κάτι παραπάνω αξίζουμε από το επίπεδο που μας περιόρισαν μέσα στη ΝΔ, μαζευόμαστε σιγά σιγά στη Νέα Αρχή.

Ταλαιπορούμαστε μια ζωή να βρούμε μαι δουλειά της προκοπής και δεν το έχουμε καταφέρει. Τώρα πολλοί είμαστε άνεργοι η σε δουλειές χαμηλότερες των προσόντων μας. Όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης  με το που γύρισε από την Αμερική, τοποθετήθηκε από τον Σημίτη στη Εθνική Τράπεζα, με μηνιαίο μισθό έξι εκατομμύρια δραχμές το μήνα. Εμείς όταν καταφέραμε να βρούμε τη πρώτη μας δουλειά, μετά από πολύ καιρό ανεργίας, ξεκινήσαμε με γύρω στις διακόσιες χιλιάδες το μήνα. 


Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΑΙΡΝΕ
30 ΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΜΑΣ

Μερικοί ονειρευόμαστε μια μέρα να γίνουμε βουλευτές. Το ξέρουμε ότι είναι ένα όνειρο που δύσκολα θα πραγματοποιηθεί. Δεν το έχουμε εγκαταλείψει τελείως. Δεν είναι μόνο το να συμπεριληφθεί το όνομα μας στους καταλόγους. Είναι και πολλά άλλα απαραίτητα για να μπορέσουμε να εκλεγούμε. Βλέπαμε τη Νίκη Κεραμέως, χωρίς προσόντα, να τοποθετείται στα 30κάτι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας σε εκλόγιμη θέση. Από που και ως που; Βλέπαμε την Έλενα Ράπτη, χωρίς προσόντα, να εκλέγεται με τα λεφτά το μπαμπά της. Βλέπαμε τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, χωρίς προσόντα, να εκλέγεται συνεχόμενα με το όνομα του μπαμπά του. Βλέπαμε το Νίκο Δένδια, χωρίς προσόντα, να εκλέγεται με τη στήριξη της συμμορίας του Κολεγίου και άλλων υπόγειων διαδρομών.
Κάποιους άλλους δεν μας ενδιαφέρει να καθήσουμε μια μέρα στα έδρανα της Βουλής. Θα θέλαμε όμως μια σχετικά ικανοποιητική θέση στο κομματικό μηχανισμό, σαν αναγνώριση της αξίας και της προσπάθειας μας. Μας κρατούσαν για τη λάντζα, για να καθόμαστε στα εκλογικά περίπτερα, να πηγαίνουμε εκλογική αντιπρόσωποι και να κάνουμε τα τηλέφωνα. Βλέπαμε όμως τον Παπαμιμίκο, χωρίς προσόντα, να γίνεται Γραμματέας του κόμματος επειδή είναι ανιψιός του Ιβάν Σαββίδη.
Ο Άδωνις είναι σε μια άλλη κατηγορία. Η ανάδειξη του δεν στηρίχτηκε στην οικογενειοκρατία και την ευνοιοκρατία αλλά στην προδοσία. Πολλά από τα βιβλία που πουλάει ο Άδωνις αναφέρονται στη Αρχαία Ελλάδα. Νομίζω ότι έχει γράψει και ο ίδιος κάποια βιβλία για την Αρχαία Ελλάδα. Εάν ζούσε ο Άδωνις στη Αρχαία Ελλάδα θα σάπιζε στα κάτεργα. Η αχαριστία θεωρείτο έγκλημα. Στην εγκυκλοπαίδεια, στη λέξη αχαριστία, έπρεπε να είχαν τη φωτογραφία του Άδωνι Γεωργιάδη.
Είναι ο πλέον αχάριστος άνθρωπος. Πρώτα πρόδωσε το μεγάλο ευεργέτη του στον οποίο χρωστάει τα πάντα. Χωρίς τον Καρατζαφέρη θα ήταν άλλος ένα πωλητής από τις χιλιάδες που υπάρχουν. Χάρις στον Καρατζαφέρη έγινε αυτό που έγινε. Μετά πρόδωσε τη πατρίδα και έγινε ο μεγαλύτερος πωλητής Μνημονίων. Υποτίθεται ότι ήταν πατριώτης. Να δεχθώ ότι πραγματικά ήταν πατριώτης στην προ Μνημονίων εποχή. Απεμπόλησε το ιδανικό της Πατρίδας για την ιδιοτέλεια και το προσωπικό συμφέρον.

Φλώροι ΒΠ και ΝΠ, πλουσιόπαιδα, γόνοι πολιτικών οικογενειών,
 Κολεγιόπαιδα, βύσματα, προδότες, νεοφιλελεύθεροι, μνημονιακοί

σας δίνουμε τη δυνατότητα να αποσυρθείτε τώρα με το καλό
και δεν θα σας πειράξουμε, αλλιώς θα σας τσακίσουμε
όσα χρόνια και να μας πάρει, όσες θυσίες και να χρειαστεί να κάνουμε
διακινδυνεύουμε λίγα γιατί λίγα έχουμε, διακινδυνεύετε πολλά γιατί πολλά έχετε
δεν θα σας εξαφανίσουμε απλά από το πολιτικό σκηνικό, θα σας βάλουμε φυλακή,
θα πάρουμε όλα τα κλεμένα και θα σας διώξουμε από τη χώρα

σκεφτείτε το και εκμεταλλευτείτε τη μεγάλη ευκαιρία που σας δίνουμε

Πάρις