Το Δίκτυο της Νέας Αρχής

Έχουμε κάνει και εμείς τα λάθη μας και το παραδεχόμαστε. Σε μερικά ζητήματα εσκεμμένα διατηρούμε μια ασάφεια. Σε άλλα όμως η ασάφεια είναι από λάθος. Θεωρούμε ότι γίνονται κατανοητά. Εμείς τα αντιλαμβανόμαστε επειδή έχουμε τις γνώσεις και την εσωτερική πληροφόρηση. Θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε να τα αντιληφθεί εάν διάβαζε όλα τα άρθρα και όλο τον επίσημο ιστότοπο μας. Κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό για τον μέσο αναγνώστη. Έτσι κάποια ζητήματα θα προσπαθήσουμε να τα κάνουμε σιγά σιγά πιο «λιανά».

Στη σελίδα ΟΡΓΑΝΩΣΗ του ιστότοπου μας γράφουμε ότι η κίνηση έχει δικτυακή μορφή που μετασχηματίζεται σε υβριδική πυραμίδας και δικτύου. Ένα από τα πολύ δυνατά μας σημεία είναι η δικτύωση. Το Δίκτυο της Νέας Αρχής είναι πολύ μεγάλο και διαφορετικό από τον οργανωτικό μηχανισμό της κίνησης. Αναφέρεται σαν δίκτυο Συνεργαζόμενων Ατόμων. Είναι άνθρωποι που διάκεινται φιλικά προς εμάς, συμφωνούν με τις απόψεις μας και κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες θα ερχόντουσαν με το μέρος μας. Διατηρούν όμως επιφυλάξεις για διάφορους λόγους. Θέλουν να δουν τις οριστικές θέσεις, την οριστική ηγεσία κλπ.
Οι θέσεις μας συμπληρώνονται και βελτιώνονται συνεχώς. Η ηγεσία της Νέας Αρχής δηλαδή η Συντονιστική Ομάδα είναι προσωρινή. Γίνονται συνεχώς επαφές με διάφορους που θα μπορούσαν να συμμετέχουν στην ηγεσία. Θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρχουν και άνθρωποι με αναγνωρισιμότητα. Στο δίκτυο μας βρίσκονται και αρκετοί επώνυμοι. Δεν θα ήθελαν να συνδέσουν το όνομα τους με μια αποτυχημένη προσπάθεια η κάτι που δεν είναι σίγουροι πως θα εξελιχθεί. Έτσι δεν μπορούν να αποκαλυφθούν αυτή τη στιγμή.
 Την δικτύωση την έχουμε σε διάφορους επαγγελματικούς χώρους και κοινωνικές ομάδες: σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σε στελέχη επιχειρήσεων, στους ανέργους, τους οικιστές, τον Παγκόσμιο Ελληνισμό, το Δικαστικό Σώμα, την Αστυνομία, το Στρατό, διάφορες κρατικές υπηρεσίες κλπ. Δεν είμαστε μόνο εμείς. Όλα τα κόμματα έχουν τους δικούς τους σε διάφορους χώρους. Η διαφορά μας από τα κόμματα είναι ότι έχουμε δικτύωση και μέσα σε άλλα κόμματα με βασικό τη Νέα Δημοκρατία.
Για αυτό δεν μετασχηματιζόμαστε σε κόμμα και διατηρούμαστε ως κίνηση. Μέσα στο κομματικό μηχανισμό και τη βάση της Νέας Δημοκρατίας, έχουμε αρκετούς που διάκεινται φιλικά προς εμάς και βρίσκονται σε επικοινωνία μαζί μας. Εξηγήθηκε στο προηγούμενο άρθρο. Αυτοί επίσης δεν μπορούν να φανερωθούν για ευνόητους λόγους.
Ταυτόχρονα κάνουμε ενέργειες για τη δημιουργία νέου ευρύτερου σχήματος στην κεντροδεξιά που θα τοποθετείται ιδεολογικά περίπου στη θέση που βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία. Έχουμε ενημερώσει το Δίκτυο των Συνεργαζόμενων Ατόμων και οι περισσότεροι βλέπουν θετικά κάτι τέτοιο και κάτω από προϋποθέσεις θα στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.