Έχουν γνώσιν οι φύλακες

Πρέπει να σταματήσουμε να γράφουμε για πολιτικά ζητήματα γιατί το ενδιαφέρον είναι περιορισμένο και το θέμα δεν «πουλάει». Αυτά που «πουλάνε» είναι  τα κουτσομπολιά, οι βίζιτες, τα όπλα, οι επαναστάσεις, οι δολοφονίες, τα πρακτοριλίκια κλπ. Το άρθρο «Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια» έχει άρωμα (η μπόχα) μυστικών υπηρεσιών.
Σε όλα τα θέματα υπάρχουν διαβαθμίσεις και δεν είναι η του ύψους η του βάθους. Το ίδιο ισχύει και ως προς τη στάση απέναντι στις ξένες δυνάμεις και ειδικά τις σύμμαχες χώρες. Στο ένα άκρο είναι οι προδότες που υπηρετούν τα συμφέροντα μιας ξένης δύναμης. Στο άλλα άκρο είναι όσοι διάκεινται πολύ εχθρικά προς αυτή τη χώρα. Ανάμεσα στο άσπρο και το μαύρο υπάρχουν πολλές αποχρώσεις του γκρι. Μετά τους προδότες είναι οι δουλοπρεπείς. Οι δουλοπρεπείς λένε σε όλα ΝΑΙ και απλά δεν ενεργοποιούνται υπέρ των συμφερόντων της ξένης χώρας αλλά κρατάνε παθητική στάση. Μετά είναι όσοι διάκεινται φιλικά προς μια ξένη δύναμη αλλά με αξιοπρέπεια και βάζοντας πρώτα τα συμφέροντα της Ελλάδας. Αυτή είναι η δική μας (Νέα Αρχή) απόχρωση απέναντι στις σύμμαχες χώρες.

Οι ξένες δυνάμεις προτιμούν πρώτα τους προδότες και μετά τους δουλοπρεπείς. Παρόλο που προτιμούν τους προδότες δεν τους εκτιμούν. Οι άνθρωποι των ξένων δυνάμεων όπως οι περισσότεροι άνθρωποι συμπαθούν όσους είναι σαν αυτούς. Συνεργάζονται με τους Έλληνες προδότες αλλά αυτοί από τη μεριά τους είναι πατριώτες γιατί υπηρετούν τα συμφέροντα της χώρας τους. Έτσι προτιμούν τους προδότες για συνεργάτες αλλά έχουν μεγαλύτερη εκτίμηση σε όσους διατηρούν φιλική στάση απέναντι τους αλλά υπερασπίζονται και αυτοί τα συμφέροντα της δικής τους χώρας.
Οι ξένες μυστικές υπηρεσίες βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στα κλιμάκια των ντόπιων και στη περίπτωση της Ελλάδας των Ελλήνων. Ο ρόλος του πρέσβη η του τοπικού επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών είναι περισσότερο liaison δηλαδή ενδιάμεσου. Οι ντόπιοι διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, αντιλαμβάνονται την κουλτούρα καλύτερα, κινούνται ευκολότερα στην ελληνική κοινωνία και έχουν καλύτερη γνώση των καταστάσεων.
Δεν είναι απαραίτητα όλοι πράκτορες αλλά συνήθως είναι οι περισσότεροι. Δεν είναι εύκολο να διακρίνει κανείς με μια απλή παρατήρηση αυτούς που είναι απλά φιλικά διακείμενοι από τους πράκτορες. Με μια πιο προσεκτική παρατήρηση όμως η διαφορά γίνεται εμφανής. Ο ρόλος των φιλικά διακείμενων είναι συμπληρωματικός. Περισσότερο χρησιμοποιούνται για να καταθέτουν τις απόψεις τους και ως διαμεσολαβητές σε τρίτους που δεν ανήκουν στο κύκλο της ξένης δύναμης στην Ελλάδα. Κεντρικός είναι ο ρόλος των πρακτόρων. Ενίοτε αλλά όχι συχνά ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα μπορεί να είναι Έλληνας η Ελληνοκάτι.
Οι πράκτορες μιας ξένης χώρας στην Ελλάδα αποτελούν ένα στενό κύκλο. Πράκτορες και φιλικά διακείμενοι αποτελούν μαζί ένα ευρύ κύκλο. Οι φιλικά διακείμενοι συνήθως δεν ξέρουν ποιοι είναι οι πράκτορες αλλά πολλές φορές το υποπτεύονται. Το να είναι κανείς φιλικά διακείμενος προς μια ξένη δύναμη δεν είναι κακό. Συνήθως οι άνθρωποι που έχουν ζήσει κάποιο διάστημα σε μια ξένη χώρα, διάκεινται φιλικά προς αυτή. 
Μετά δημιουργείται και ένας ακόμη ευρύτερος κύκλος από πράκτορες και φιλικά διακείμενους διαφόρων χωρών που έχουν στενή συνεργασία μεταξύ τους. Είναι πχ γνωστό ότι οι ΗΠΑ έχουν στενή συνεργασία με το Ισραήλ και την Αγγλία. Όμως έχουν συνεργασία και με την Γερμανία και την Γαλλία. Έτσι οι κύκλοι των χωρών είναι αλληλένδετοι, τόσο των πρακτόρων όσο και των συμπαθούντων η φιλικά προσκείμενων.
Επειδή κεντρικό ζήτημα είναι η πολιτική, αρκετοί από τους πράκτορες είναι πολιτικοί, δημοσιογράφοι, μιντιάρχες, επιχειρηματίες κλπ έχουν δηλαδή στενή σχέση με τη πολιτική και τους χώρους που σχετίζονται με τη πολιτική όπως τα ΜΜΕ και οι επιχειρήσεις.  Οι περισσότεροι πράκτορες είναι μνημονιακοί. Υπάρχουν όμως πολλοί μνημονιακοί που δεν είναι πράκτορες και αντιμνημονιακοί που είναι πράκτορες. Είναι περιπτώσεις υποτιθέμενων πατριωτών που είναι πράκτορες ξένων δυνάμεων. Απλά λένε ένα παραμύθι που απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό ψηφοφόρων και κατά τα άλλα υπηρετούν ξένα συμφέροντα.
Αλληλένδετος με τους κύκλους πρακτόρων – συμπαθούντων ξένων χωρών είναι και ο κύκλος των πρακτόρων των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών. Έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν στενά με ξένες μυστικές υπηρεσίες όπως τη CIA, τη Mossad αλλά και τη KGB. Ειδικά ένα διάστημα πριν και κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες είχαν πολύ στενή συνεργασία με ξένες μυστικές υπηρεσίες.  
Έτσι έχουμε ένα μεγάλο κύκλο που «μπερδεύονται» φιλικά προσκείμενοι ξένων δυνάμεων, πράκτορες ξένων δυνάμεων, πράκτορες ελληνικών μυστικών υπηρεσιών κλπ. Εάν λάβουμε υπόψη μας και τους διπλούς και τριπλούς πράκτορες τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο μπερδεμένα. Είναι σχεδόν αδύνατο να καταλάβει κανείς τι συμβαίνει. Ο τριπλοί πράκτορες είτε ξαναγύρισαν η από την αρχή απλά παρίσταναν τους διπλούς ενώ δεν ήταν. Μπορεί τελικά να είναι με κάποιους άλλους. Διπλοί πράκτορες υπάρχουν και στις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες αλλά και στις ντόπιες ξένες. Υποτίθεται ότι με το σερί επιτυχιών, οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών κατόρθωσαν να ξεδιαλύνουν κάπως το τοπίο.
Η ΕΥΠ έχει πράκτορες ξένων χωρών δηλαδή διπλούς πράκτορες. Υπάγεται σε κάποιο Υπουργείο που παλαιότερα ήταν αυτό της Δημόσιας Τάξης. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης σχεδόν πάντα πρόσκειται σε συγκεκριμένη ξένη δύναμη. Η ΕΥΠ βρίσκεται δηλαδή κάτω από τον έλεγχο της εκάστοτε κυβέρνησης που μπορεί να κατευθύνει τις έρευνες προς μία κατεύθυνση και να αποτρέψει τις έρευνες προς μια άλλη κατεύθυνση. Είναι διάτρητη από ξένες μυστικές υπηρεσίες, είναι τελείως «φανερή» και ελέγχεται από τους εκάστοτε κυβερνώντες και τη ξένη δύναμη στην οποία πρόσκεινται σχεδόν όλοι οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης.
Ένα ερώτημα είναι ποιος ελέγχει τους κυβερνώντες. Ο λαός μπορεί να τους καταψηφίζει η να τους ψηφίζει κάθε τέσσερα χρόνια αλλά δεν μπορεί να τους ελέγχει σε καθημερινή βάση. Όποιος λέει ωραία το ποίημα γίνεται υπουργός και πρωθυπουργός. Δεν έχει περάσει ψυχιατρικό έλεγχο και ούτε έχει γίνει έλεγχος για αδυναμίες, πάθη η αμαρτίες που θα τον έκαναν ευάλωτο σε εκβιασμούς. Υπάρχουν περιπτώσεις μάλιστα που ενώ ήταν γνωστές κάποιες αδυναμίες και αμαρτίες, πάραυτα έγιναν υπουργοί και πρωθυπουργοί. Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση κρατάνε τις τύχες 10 εκατομμυρίων ανθρώπων στα χέρια τους. Μπορεί να έχουν σοβαρά ψυχολογικά θέματα και κάποια στιγμή να τους «στρίψει η βίδα». Μπορεί επίσης κάποιοι να έχουν η να βρουν σοβαρά στοιχεία εναντίον τους και να τους εκβιάζουν. Πρέπει να ελέγχεται η κυβέρνηση και οι βουλευτές για το καλό της χώρας. Εάν δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, τότε όλα καλά.
Η ΕΥΠ είναι ξέφραγο αμπέλι και είναι ολοφάνερη υπηρεσία πληροφοριών. Η ΕΥΠ είναι μόνο η «βιτρίνα». Εκτός από τις φανερές ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών υπάρχουν και οι μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών. Σε αυτές συμμετέχουν και λίγοι από την ΕΥΠ. Οι μυστικές ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών δεν ελέγχονται απο τη κυβέρνηση ούτε και από την ξένη δύναμη. Από που παίρνουν εντολές και που αναφέρονται δεν το ξέρω. Εάν το ήξερα δεν το έλεγα διότι θα χανόταν η μυστικότητα. Μπορεί να αναφέρονται στο Θεό, τη σημαία η συνείδηση τους. Ειλικρινά όμως δεν το ξέρω.
Οι Έλληνες πράκτορες των ξένων μυστικών υπηρεσιών γνωρίζουν ότι η ΕΥΠ είναι ελεγχόμενη και είναι εφησυχασμένοι. Ξέρουν ότι η ΕΥΠ ποτέ δεν θα τους ερευνήσει και εάν τυχόν γίνει κάτι τέτοιο από λάθος, το θέμα θα «θαφτεί». Συναντιούνται σε διάφορα μέρη η συζητάνε τηλεφωνικά και μεθοδεύουν πως θα διαμορφώσουν την πολιτική κατάσταση όπως τους εξυπηρετεί. Πολλές από αυτές τις συζητήσεις τις ακούνε και τις γράφουν οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών (όχι η ΕΥΠ).
Είναι γραμμένα όλα και αυτοί «κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου». Τέτοιοι βλάκες μας κυβερνάνε (γενικά όχι τώρα). Υπήρχαν δημοσιεύματα στο Δέκα εδώ και σχεδόν δύο χρόνια που εάν κάποιος ήταν λίγο ξύπνιος θα καταλάβαινε. Να ξεκαθαρίσω ότι η Νέα Αρχή δεν έχει καμία σχέση με την Οργάνωση Χ, την Οργάνωση πατριωτών η τις μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών. Όποιος θέλει μπορεί να δημοσιεύει στο e Βήμα των φίλων της Νέας Αρχής. Από ένα σημείο και μετά, ο μόνος περιορισμός ήταν να βρίσκεται ιδεολογικά σχετικά κοντά στα πιστεύω της Νέας Αρχής. Εάν αυτός που δημοσιεύει σχετίζεται με κάποια οργάνωση η απλώς μεταφέρει μια φήμη δεν μπορούμε να το ξέρουμε.
Μερικοί πράκτορες ξένων υπηρεσιών θορυβήθηκαν ύστερα από πρόσφατα δικά μας δημοσιεύματα και έχουν αρχίσει να το ψάχνουν. Θα τους έλεγα να το αφήσουν γιατί εκτός του ότι δεν θα βγάλουν άκρη μπορεί και να μπλέξουν. Αλίμονο εάν κάποιος μπορούσε να ρωτήσει γύρω γύρω και να μάθει για τις μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών. Τι μυστικές θα ήταν τότε;
Οι Έλληνες πράκτορες ξένων μυστικών υπηρεσιών δίνουν συχνά λανθασμένες πληροφορίες στις ξένες δυνάμεις. Αυτό το κάνουν είτε από λάθος είτε συχνά εσκεμμένα ώστε να τους χειραγωγήσουν σε κατευθύνσεις που εξυπηρετούν τους ίδιους. Νομίζω ότι οι ξένες δυνάμεις δεν το έχουν αντιληφθεί. Χρησιμοποιούν (οι Έλληνες πράκτορες) την προστασία και την υποστήριξη των ξένων δυνάμεων για δικό τους προσωπικό όφελος. Τελικά δεν εξυπηρετούν ούτε τα ελληνικά αλλά ούτε και τα ξένα συμφέροντα αλλά μόνο τα δικά τους συμφέροντα.
Οι ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών δεν είναι οι κορυφαίες στο κόσμο. Κορυφαίες θεωρούνται η Mossad (Ισραήλ), η CIA (ΗΠΑ), η KGB (Ρωσία), η Μ16-SIS (Αγγλία). Πολύ καλές μυστικές υπηρεσίες έχουν επίσης η Γαλλία, η Γερμανία, η Αυστραλία, η Κίνα, το Πακιστάν και η Ινδία. Η ελληνικές μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών είναι αρκετά καλές αλλά βρίσκονται στη δεύτερη κατηγορία.
Τότε πως εξηγείται το σερί των επιτυχιών; Εξηγείται από το γεγονός ότι βρίσκονται εντός έδρας. Η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της Ελλάδας είναι με το μέρος της Ελλάδας. Οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν με το μέρος τους 10 εκατομμύρια Έλληνες. Ακόμη και πολλοί μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα είναι με το μέρος της Ελλάδας. Οι ξένες υπηρεσίες έχουν με το μέρος τους μόνο μερικές εκατοντάδες η χιλιάδες. Είναι όμως σε ψηλές θέσεις.
Τα παραπάνω είναι απλά η προσωπική μου άποψη. Δεν ανήκω σε καμία μυστική η φανερή οργάνωση. Είμαι μόνο φίλος της Νέας Αρχής. Βρίσκω το θέμα των μυστικών υπηρεσιών συναρπαστικό και έχω αρκετές γνώσεις που προέρχονται από συζητήσεις και μελέτη του αντικειμένου. 

Β. Λ.