Τα πρόσωπα της Νέας Αρχής

Πρώτα μας χαρακτήρισαν λόμπυ της δραχμής και μετά λόμπυ των Φεντεραλιστών. Ύστερα λέγανε ότι είμαστε κίνηση της Εκκλησίας αλλά το γύρισαν στη Μασσονία. Κατόπιν είπανε ότι από πίσω από τη Νέα Αρχή κρύβεται η Μοσσάντ και το άλλαξαν με τη CIA. Στη συνέχεια είπανε ότι είμαστε η βιτρίνα φασιστικών οργανώσεων και μετά αναρχικών οργανώσεων. Ύστερα είπαν ότι είμαστε παραμάγαζο της ΝΔ και μετά του ΠΑΣΟΚ. Τώρα λένε ότι κρύβεται από πίσω η ΕΥΠ. Τι λέμε εμείς για όλα αυτά. Δεν λέμε τίποτα απολύτως, απλά γελάμε.

Πίσω από τη Νέα Αρχή βρίσκονται μόνο τα πρόσωπα που την αποτελούν. Αυτό που ισχύει είναι ότι έχουμε διασυνδέσεις σε πάρα πολλούς χώρους. Δεν ισχύει μόνο με εμάς αλλά και με όλες τις κινήσεις και τα κόμματα. Αυτό που συνδέει όλους αυτούς τους ανθρώπους μεταξύ τους είναι ότι συμφωνούν με όσα υποστηρίζουμε. Βάζουν πρώτα τα συμφέροντα της Ελλάδας, διατηρώντας ταυτόχρονα φιλική στάση προς όλες τις σύμμαχες χώρες. Θεωρούν ότι τα κόμματα πρέπει να προασπίζονται τα συμφέροντα της βάσης τους, των ψηφοφόρων τους και του ελληνικού λαού και όχι μειοψηφικών ισχυρών ομάδων και κέντρων εξουσίας εσωτερικού και εξωτερικού. Ουσιαστικά υποστηρίζουν το αυτονόητο που όμως λόγω των πολλών πολιτικών ανωμαλιών έχει γίνει το ασυνήθιστο και περίεργο.
Εξ αρχής δηλώσαμε ότι έχουμε δικτυακή δομή και τονίζουμε τη μεγάλη σημασία του δικτύου μας. Το δίκτυο μας το θεωρούμε από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα μας (βλ. Το Δίκτυο της Νέας Αρχής & Μυστικότητα, εκπροσώπηση, δικτύωση ΝέαςΑρχής). Η αξία του δικτύου εξαρτάται και τον αριθμό των μελών αλλά περισσότερο από τις θέσεις που κατέχουν τα μέλη του δικτύου. Ένα δίκτυο από μερικές δεκάδες μέλη σε θέσεις κλειδιά έχει μεγαλύτερη αξία από μερικές χιλιάδες σε όχι σημαντικές θέσεις. Το δίκτυο μας διαθέτει και ικανοποιητικό αριθμό μελών αλλά και αρκετά πρόσωπα σε θέσεις κλειδιά.
Μας κατηγορούν ότι δεν προβάλλουμε πρόσωπα. Δεν προβάλλουμε πρόσωπα εσκεμμένα για διάφορους λόγους. Για αυτονόητους λόγους δεν μπορούμε να προβάλλουμε τους υψηλόβαθμους παράγοντες της ΝΔ που βρίσκονται στο δίκτυο μας. Έχουμε μεγάλη διείσδυση στη βάση της Νέας Δημοκρατίας αλλά και στη κορυφή. Δεν μπορούμε να προβάλλουμε αυτούς που έχουμε δίπλα στο Μητσοτάκη αλλά και σε άλλους αρχηγούς κομμάτων του κέντρο + δεξιού χώρου. Δεν μπορούμε να προβάλλουμε διευθυντικά στελέχη ελληνικών και πολυεθνικών ομίλων και ΜΜΕ που βρίσκονται στο δίκτυο μας. Δεν μπορούμε να προβάλλουμε μέλη του δικτύου μας σε διάφορες υπηρεσίες του Δημοσίου.
          Έχουμε ήδη αρκετές δεκάδες πρόσωπα ικανά και έντιμα που είναι κατάλληλα να αναλάβουν κυβερνητικές θέσεις. Θα μπορούσαμε να τους προβάλλουμε αλλά θεωρούμε ότι δεν είναι η σωστή στιγμή. Πολλοί είναι άγνωστοι στο ευρύ κοινό. Αντιλαμβανόμαστε ότι εμείς μπορεί να ξέρουμε ότι τα πρόσωπα αυτά είναι ικανά και έντιμα αλλά ο ψηφοφόρος και ο πολίτης δεν το ξέρει. Προτιθέμεθα να χρησιμοποιήσουμε και πολιτικούς. Θα πρέπει να είναι υπάκουοι και ελεγχόμενοι. Θα πρέπει να εκτελούν εντολές, όχι όμως ειδικών συμφερόντων αλλά της βάσης του κόμματος. Θέλουμε να μετατοπίσουμε το βάρος από τα πρόσωπα, στις ιδέες, τις πολιτικές και την οργάνωση. Και τα πρόσωπα έχουν σημασία αλλά δευτερεύουσα.