Μεγάλες στιγμές στη Νέα Αρχή

Πρέπει να ομολογήσω ότι είμαι πολύ βαθιά συγκινημένος. Στη Νέα Αρχή ζούμε ιστορικές στιγμές, τις σημαντικότερες της ιστορίας μας. Έχω συμμετέχει στο εγχείρημα της Νέας Αρχής από τη πρώτη στιγμή (βλ. Ιστορικό), από τότε που μια χούφτα πολίτες έφτιαξαν την ΕΛΟΚ που πολύ σύντομα έγινε ΔΕΚΑ. Τότε θεωρούμε ότι έγινε η αρχή. Ξεκινήσαμε με ένα blog, χωρίς να έχουμε ιδέα που πηγαίνουμε και με την ελπίδα ότι στη πορεία θα βρούμε το σωστό δρόμο.
Η ΔΕΚΑ έγινε Νέα Αρχή για να επανατοποθετηθεί στη κέντρο + δεξιά αντί για το κέντρο και σαν αποτέλεσμα συγχωνεύσεων με άλλες οργανώσεις της κέντρο + δεξιάς. Η ΔΕΚΑ εξακολουθούσε να αποτελεί τον κορμό της Νέας Αρχής και ήταν με διαφορά η μεγαλύτερη από όλες τις άλλες οργανώσεις. Εκτιμούμε και το ένα λεπτό που θα αφιερώσει κάποιος από το χρόνο του. Δίνουμε αξία ακόμη και στη πιο ολιγάριθμη οργάνωση. Πρέπει όμως να κάνουμε και συγκρίσεις. Σε σύγκριση με τις άλλες οργανώσεις, η ΔΕΚΑ ήταν γίγαντας.
Η Νέα Αρχή έχει συνεργασία με διάφορες οργανώσεις και ομάδες που δεν έχουν ενσωματωθεί στη κίνηση. Πολλές δημοσιεύουν στο e Βήμα φίλων Νέας Αρχής χωρίς να είναι όμως μέρος της Νέας Αρχής. Δύο από αυτές ήταν η V-Οργάνωση Επαγρύπνησης και ο Αντικαθεστωτικός Αγώνας. Οι συζητήσεις για σύμπλευση έχουν ξεκινήσει εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια. Υπήρχαν διαφορές. Η Νέα Αρχή είχε μια πιο ήπια και διαλλακτική στάση απέναντι στο Καθεστώς και τα τρία καθεστωτικά κόμματα, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι. Οι δύο άλλες οργανώσεις είχαν αρνητική, εχθρική και επιθετική στάση. Ο λόγος ύπαρξης τους ήταν η επαγρύπνηση απένταντι στο Καθεστώς και η καταπολέμηση του. Διέφεραν επίσης οι τακτικές και οι μεθοδεύσεις. Τέλος, οι δύο οργανώσεις ήταν μυστικές.
Μετά από δύο χρόνια συζητήσεων, βρέθηκε τελικά κοινός τόπος, κοινή συνισταμένη και η κατάλληλη σύνθεση που ικανοποιεί όλες τις πλευρές. Έγιναν συμβιβασμοί από όλες τις πλευρές. Οι δύο οργανώσεις δέχτηκαν να εγκαταλείψουν την αφάνεια και να φανερωθούν. Εξήγησα παραπάνω ότι από τις οργανώσεις της Νέας Αρχής, η ΔΕΚΑ ήταν γίγαντας και οι υπόλοιπες νάνοι. Οι εξελίξεις που διαδραματίζονται στη Νέα Αρχή είναι πολύ σημαντικές γιατί οι δύο νέες οργανώσεις (V-Οργάνωση Επαγρύπνησης & Αντικαθεστωτικός Αγώνας) είναι γίγαντες μπροστά στη ΔΕΚΑ. Σταδιακά θα αναλάβουν σημαντικότατους ρόλους στην ηγεσία της Νέας Αρχής.
Οι συνέπειες αυτών των εξελίξεων μπορεί να είναι δραματικές για την Ελλάδα. Είναι πιθανότατο να έρθει σύντομα το τέλος των τριών καθεστωτικών κομμάτων. Αυτοί δεν το καταλαβαίνουν γιατί δεν ξέρουν ότι ξέρουμε. Εάν ήξεραν ότι ξέρουμε θα διαπίστωναν ότι το τέλος τους πλησιάζει. Επίσης είναι πιθανότατο η Νέα Αρχή από μόνη της η σε συνεργασία με άλλες πολιτικές οργανώσεις να αντικαταστήσει τα τρία καθεστωτικά κόμματα στο χώρο της κέντρο+δεξιάς. Τα τμήματα ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού που ανήκουν στην αριστερά θα πλασαριστούν κάπου αλλού, σε ένα άλλο σχήμα.
Αυτό θα έχει ευχάριστα αποτελέσματα για τους μη καθεστωτικούς και δυσάρεστα για τους καθεστωτικούς. Στην ελληνική κοινωνία θα έρθουν τα επάνω – κάτω. Αυτή τη στιγμή στη κορυφή της ελληνικής κοινωνίας βρίσκονται οι γαλαζοπράσινοι καθεστωτικοί χωρίς να το αξίζουν. Η πολιτική αλλαγή θα επιφέρει αξιοκρατία και οι καθεστωτικοί θα αντικατασταθούν από μη καθεστωτικούς τόσο στο Δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Θα δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας και θα γίνουν χιλιάδες προαγωγές. Η Ελλάδα θα μπει σε μια καινούργια φάση, θα κάνει μια Νέα Αρχή.   
Θα γράψουμε παγκόσμια ιστορία. Η Ελλάδα θα γράψει παγκόσμια ιστορία. Ξεκινήσαμε μια χούφτα πολίτες με ένα blog. Είχαν μαζί τους όλη τη πλουτοκρατία, όλους τους οικονομικούς μεγαλοσχήμονες, όλα τα ΜΜΕ και όλες τις ξένες δυνάμεις. Εμάς μας ενδιέφερε μόνο να κερδίσουμε το λαό. Θα έρθει η μέρα που θα φτάσουμε 40%. Η ώρα της Δικαιοσύνης πλησιάζει. Η Δικαιοσύνη αργεί αλλά *****.

Ε. Σ.